Salmonella w kiełbasie i mięsie garmażeryjnym
Szczegóły dotyczące produktów:
- Produkt - kiełbasa surowa metka łososiowa MAP
Producentem jest P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego z Jastrzębia koło Drzycim.
Numer partii – 72, data produkcji - 13.03.2019 r. oraz data przydatności do spożycia - 03.04.2019 r.
- Produkt - mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
Producentem jest P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego z Jastrzębia koło Drzycim.
Numer partii – 72, data produkcji - 13.03.2019 r., data przydatności do spożycia - 24.03.2019r.
- Produkt - kiełbasa surowa metka łososiowa
Producentem jest P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego z Jastrzębia koło Drzycim.
Numer partii – 72, data produkcji - 13.03.2019 r., data przydatności do spożycia - 27.03.2019 r.
O wycofaniu ww. produktów producent poinformował na swojej stronie internetowej. Główny Lekarz Weterynarii poinformował o powyższych wynikach Głównego Inspektora Sanitarnego, który następnie poinformował odpowiednie organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej o konieczności podjęcia działań w celu monitorowania wycofania kwestionowanej partii produktów z obrotu.
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Świeciu do czasu podjęcia skutecznych działań mających na celu eliminację Salmonella, zakazał produkcji surowych wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej w ww. zakładzie.
Państwowa Inspekcja Sanitarna monitoruje proces wycofywania kwestionowanych produktów z obrotu.
GIS apeluje, aby nie spożywać wskazanych w komunikacie produktów.


















































































Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
RE: Salmonella w kiełbasie i mięsie garmażeryjnym
spajker powiedziała : Masz ty rację bo trują nas na potęgę. A ile jest takich sytuacji, że nikt nie kontrolował a jedzenie było z salmonellą, szkłem, metalem lub innym dziadostwem. Niby mamy 21 wiek ale za Gierka takich komunikatów nie było.RE: Salmonella w kiełbasie i mięsie garmażeryjnym
no i teraz wycofają z obrotu i zniszczą. ludzie zjedzą sobie zdrowo, suchą bułkę bez salmonelli a łosoś pójdzie na śmietnik.takie rzeczy się przecenia i daje etykietę że jest z salmonelą albo daje do więzienia, do gopsu do zjedzenia ludziom po których już i tak miliard bakterii biega.w holandii zniszczono miliony jajek, z których można było zrobić jajka w proszku. człowiek ubija zwierzęta aby je zjeść a nie w tym celu aby je na śmietnik wyrzucić.kupisz metke łososiową bez bakterii, w kasie dostaniesz do ręki monety i już masz na sobie milion bakterii, wejdziesz z łososiem do domu do belwederu, dotniesz klamki i już masz na sobie miliard bakterii, no a wszyscy tam żyją w belwederze a i kasjerki dotykające monet też żyją.wejdziesz na stołowkę a tam po stole po sztućcach i po talerzach więcej bakterii niż po tym łososiu biega..