ZNAJDŹ NA STRONIE

Drużyna Kuby (z lewej) zajęła drugie miejsce

Kuba Dwernicki z gminy Strzelin po raz kolejny udowodnił, że należy do grona najbardziej utalentowanych młodych kierowców kartingowych.

W drugiej połowie czerwca reprezentował Polskę podczas prestiżowych zawodów CRKC – Czech Rental Kart Championship 2026, osiągając bardzo dobre wyniki w międzynarodowej stawce. Rywalizacja w Czechach trwała aż pięć dni i obejmowała trzy dni intensywnych treningów oraz dwa dni wyścigów. W zawodach uczestniczyli czołowi kierowcy z różnych krajów Europy, a poziom sportowy był wyjątkowo wysoki. Kuba zakończył zmagania na 7. miejscu w kategorii Open oraz 4. miejscu w kategorii Junior, pokazując dużą regularność i szybkość. W pięciu wyścigach eliminacyjnych aż trzykrotnie stawał na podium, odnosząc przy tym dwa zwycięstwa. – Przez całą imprezę szukałem optymalnego tempa i nie do końca się to udało. Czułem, że moja dyspozycja nie była tak dobra jak w ubiegłym roku. Rywale byli po prostu szybsi w ten weekend – podsumował swój występ młody zawodnik. W półfinale kierowca z gminy Strzelin wywalczył znakomite 2. miejsce, jednak w finale o wyższe lokaty było już znacznie trudniej...

Cały artykuł zamieściliśmy w 25 (1310) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków

Przeczytaj również