Kuba Dwernicki z gminy Strzelin po raz kolejny udowodnił, że należy do grona najbardziej utalentowanych młodych kierowców kartingowych.
W drugiej połowie czerwca reprezentował Polskę podczas prestiżowych zawodów CRKC – Czech Rental Kart Championship 2026, osiągając bardzo dobre wyniki w międzynarodowej stawce. Rywalizacja w Czechach trwała aż pięć dni i obejmowała trzy dni intensywnych treningów oraz dwa dni wyścigów. W zawodach uczestniczyli czołowi kierowcy z różnych krajów Europy, a poziom sportowy był wyjątkowo wysoki. Kuba zakończył zmagania na 7. miejscu w kategorii Open oraz 4. miejscu w kategorii Junior, pokazując dużą regularność i szybkość. W pięciu wyścigach eliminacyjnych aż trzykrotnie stawał na podium, odnosząc przy tym dwa zwycięstwa. – Przez całą imprezę szukałem optymalnego tempa i nie do końca się to udało. Czułem, że moja dyspozycja nie była tak dobra jak w ubiegłym roku. Rywale byli po prostu szybsi w ten weekend – podsumował swój występ młody zawodnik. W półfinale kierowca z gminy Strzelin wywalczył znakomite 2. miejsce, jednak w finale o wyższe lokaty było już znacznie trudniej...
Cały artykuł zamieściliśmy w 25 (1310) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij