W środę, 7 października, w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Ludowie Polskim zostały zorganizowane warsztaty i pokaz kulinarny. Ich celem była promocja dolnośląskich produktów regionalnych. Inicjatorem warsztatów była Agencja Rynku Rolnego. W pokazie uczestniczyli uczniowie z kl. I technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kl. II i III w zawodzie technik hotelarstwa. Przepyszny schab z warchlaka aromatyzowany trawą żubrową czy grillowany ser kozi na bukiecie sałat z kiełkami słonecznika to tylko niektóre specjały zaserwowane przez Zbigniewa Koźlika, szefa kuchni hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. W ich przygotowaniu udział mieli także uczniowie ze szkoły w Ludowie Polskim. Kucharz udzielał im cennych wskazówek i przekonywał, że potrawy skomponowane ze specyficznych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu, mogą być wspaniałą wizytówką Dolnego Śląska. Nikogo nie trzeba było namawiać do degustacji wspaniałych przysmaków. Wszystkie dania były bardzo smaczne i ciekawie podane. Każdy uczestnik otrzymał pamiątkę od szefa kuchni-przewodnik kulinarny wydany przez Agencję Rynku Rolnego.
Wskazówki i nauka od mistrza kuchni
W środę, 7 października, w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Ludowie Polskim zostały zorganizowane warsztaty i pokaz kulinarny. Ich celem była promocja dolnośląskich produktów regionalnych. Inicjatorem warsztatów była Agencja Rynku Rolnego. W pokazie uczestniczyli uczniowie z kl. I technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kl. II i III w zawodzie technik hotelarstwa. Przepyszny schab z warchlaka aromatyzowany trawą żubrową czy grillowany ser kozi na bukiecie sałat z kiełkami słonecznika to tylko niektóre specjały zaserwowane przez Zbigniewa Koźlika, szefa kuchni hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. W ich przygotowaniu udział mieli także uczniowie ze szkoły w Ludowie Polskim. Kucharz udzielał im cennych wskazówek i przekonywał, że potrawy skomponowane ze specyficznych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu, mogą być wspaniałą wizytówką Dolnego Śląska. Nikogo nie trzeba było namawiać do degustacji wspaniałych przysmaków. Wszystkie dania były bardzo smaczne i ciekawie podane. Każdy uczestnik otrzymał pamiątkę od szefa kuchni-przewodnik kulinarny wydany przez Agencję Rynku Rolnego.












































































Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
warsztaty kulinarne w salonie
Takie warsztaty powinny odbywać się chyba w pracowni nauki zawodu, a nie w pomieszczeniu, które wygląda jak pokój.