ZNAJDŹ NA STRONIE

 

 

UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków


spajker
RE: Lwowskie potrawy wigilijne z 1920 r.
kapusta i grzyby czyli to co najtańsze przerobione na 12 sposobów. w rp1 bigos o była mieszanka mięsa z dzika z kaczki z gęsi z przepiórki itd. do mieszanki mięs dodawano limonkę i trochę kiszonej kapusty. droga potrawa. później z oszczędności było coraz więcej kapusty i coraz mniej mięsa. taki sobieski to by zwymiotował dzisiejszą kapustą kiszoną nazywaną tradycyjnym bigosem.francuskie "wspaniałości" czyli żabie udka i trufle wykopywane przy użyciu świń to też relikt wielkiego głodu kiedy jedzono wszystko a nie wymyślne fantazje kucharzy.
-1
lary
Lwowskie potrawy
Lata mijają.Ludzie pochodzący z wschodnich rubieży zaczynają fantazjować.Wszyscy sąrodowitymi Lwowiakami! A tak naprawdę sa potomkami chłopów spod Tarnopola.
-2

Przeczytaj także