Sałatka „Moja ulubiona”
Składniki:
pieczarki (500 g)
por ( 1 szt.)
jajko (10 szt.)
kukurydza (1 puszka)
majonez
sól, pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
1. Pora umyć, pokroić drobno,
posolić i odstawić na 2 godziny.
2. Pieczarki obrać i pokroić w talarki.
Potem gotować przez 15 - 20 minut.
3. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić
w grubszą kostkę.
4. Dodać kukurydzę. Składniki wymieszać z
majonezem. Spróbować, i, jeśli to konieczne,
doprawić solą i pieprzem.
Wskazówki:
Jeśli bardzo lubi się pieczarki, śmiało można dodać
więcej. Por zazwyczaj jest dość ostry, dlatego radzę
ograniczyć ilość do jednego.
Smacznego!
Sałatka z porem
i pieczarkami jest idealna
w każdym czasie, nie tylko na święta








































































Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
RE: Specjały z naszej kuchni!
A kukurydza jest wielokrotnego użytku. Czekam na kolejny jakiś przepis z kukuruzom.RE: Specjały z naszej kuchni!
Po zjedzeniu sałatka idealnie wychodzi góra i dołem