Daniel Mikołajek jest jednym z najlepszych zawodników football freestyle na świecie. Swoją klasę potwierdził podczas Otwartych Mistrzostw Świata Superball w Czechach. Popularny Mikołaj obecnie przygotowuje się do zawodów w Algierii. Mistrzostwa Świata Superball 2015 trwały od 24 do 30 sierpnia. Najlepsi zawodnicy rywalizowali w czeskim Libercu. Codziennie rozgrywanych było kilka konkurencji. Daniel Mikołajek ze Strzelina skupił się na głównej, czyli Battle.
Na początek zawodnicy rywalizowali w grupach. Każdy uczestnik miał 90 sekund na zaprezentowanie swoich umiejętności. Daniel bez problemów pokonał rywali z Norwegii i Malezji, dzięki czemu awansował do kolejnego etapu. Mikołajek znów był bezkonkurencyjny i okazał się lepszy od: Cypryjczyka, Norwega oraz Anglika. Później zawodnicy rywalizowali systemem pucharowym, czyli przegrany odpadał z dalszej rywalizacji. Popularny Mikołaj 5:0 pokonał Marcusa Holmberga ze Szwecji i znalazł się w najlepszej szesnastce turnieju.- W najlepszej szesnastce znalazła się bardzo mocna grupa z wieloma, utytułowanymi zawodnikami. Tutaj trafiłem na mojego rodaka, czyli Szymona Skalskiego, który w 2013 roku zdobył tytuł Mistrza Świata w Tokio. Obawiałem się tego pojedynku, ale ostatecznie sędziowie przyznali mi zwycięstwo 3:2. W ćwierćfinale przegrałem z innym Polakiem – Michałem Rycajem. Ja ostatecznie zająłem siódme miejsce. Michał był w życiowej formie i ostatecznie zgarnął tytuł. Polska należy do światowej czołówki football freestyle – mówił o rywalizacji w Czechach Daniel Mikołajek. Strzeliński zawodnik obecnie przygotowuje się do zawodów Wass Cup w Algierii.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij