W niedzielę, 2 sierpnia, beniaminek gr. IV klasy A z Jegłowej mierzył się z Koroną Pęcz. W zespole Kwarcytu zabrakło kilku kluczowych zawodników, a kibice obejrzeli naprawdę ciekawe, wyrównane zawody. Bramkę dla Korony zdobył Błażej Kurdyś, a na listę strzelców w zespole z Jegłowej wpisał się Sebastian Bernacki (ostatnio Ognisko Przeworno) i mecz zakończył się wynikiem 1:1. Kwarcyt jest bliski pozyskania kilku zawodników z Ogniska Przeworno Sebastiana Bernackiego, Damiana Głowaczewskiego, Artura Pawełko, Rafała Nahajło, Pawła Sławkowskiego oraz Kamila Trudzika. Spekuluje się, że zespół z Jegłowej mógłby wzmocnić świetny pomocnik Marek Tabor z LKS-u Brożec. Kwarcyt zainteresowany jest także Michałem Sweredą z Gromnika oraz Pawłem Michalskim z Korony.
MPC w miniony weekend nie rozgrywało żadnej gry kontrolnej. Piłkarze z Pęcza przygotowują się do sparingu z LKS-em Brożec. MPC z pewnością testować będzie nowych zawodników. We wcześniejszych sparingach sprawdzani byli m.in. Przemysław Chudy (BKS Borów) oraz Jan Bandura (w przeszłości m.in.: Strzelinianka i Czarni Kondratowice). Do Pęcza trafi także napastnik Czarnych Adrian Wachowski. Popularnego Adiego czeka jednak najpierw operacja i długa rehabilitacja. Wachowski do gry będzie gotowy najszybciej pod koniec rundy wiosennej sezonu 2015/2016. Gromnik Kuropatnik towarzysko mierzył się ze Spartą Ziębice. Ekipa z naszego powiatu uległa rywalom 4:2, a golkipera rywali pokonali Karol Sokaluk i Tomasz Malinowski.
Pierwszą grę kontrolną mają za sobą piłkarze Olimpii Podgaj, którzy rywalizowali z Orłem Biały Kościół. W zespole z klasy A zabrakło kilku kluczowych zawodników, w tym niekwestionowanego lidera Radosława Grzywniaka. Orzeł zwyciężył niespodziewanie łatwo 3:0. Dwie bramki zdobył Sebastian Kocielski, a z jednego trafienia cieszył się Marcin Fuczyński. Do Białego Kościoła mają trafić także: Patryk Pistor i zawodnik Olimpii Rafał Miazek. Nie wiadomo jeszcze, kto prowadzić będzie zespół, ponieważ Robert Morka planuje skupić się w pełni na pracy w Koronie Pęcz. O zakończeniu przygody z piłką lub powrocie do KP Ludów Śląski myśli też napastnik Mariusz Denes.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij