Dariusz Burger jest jednym z najlepszych tenisistów stołowych ze Strzelina w ostatnich latach. W minionym sezonie wychowanek Granitu reprezentował pierwszoligowy zespół z Ostródy. Niestety, z powodu kontuzji musiał przerwać treningi. Burger wraca do Granitu i chce pomóc zespołowi w awansie do drugiej ligi.Dariusz Burger już od najmłodszych lat wyróżniał się na tle rówieśników. Wychowanek Granitu był w czołówce województwa i odnosił sukcesy na szczeblu ogólnokrajowym. Jego dobra postawa zaowocowała transferem z Granitu do pierwszoligowej ekipy Morlin z Ostródy. Darek miał okazję trenować pod okiem wybitnych szkoleniowców i mierzyć się z najlepszymi tenisistami w naszym kraju. – Przeniosłem się do nowego miejsca. Zmiana otoczenia, nowi koledzy, inna intensywność treningów wpłynęła na to, że nie mogłem w pełni zaprezentować swoich umiejętności. Trenowaliśmy dwa razy dziennie. Dodatkowo ćwiczyłem na siłowni, żeby wzmocnić mięśnie. W zajęciach uczestniczyło kilku trenerów, którzy przywiązywali uwagę do wszystkich detali. Dużo się nauczyłem i to z pewnością zaprocentuje w przyszłości – mówił wychowanek Granitu Dariusz Burger.
Niestety, karierę strzelińskiego tenisisty zastopowała kontuzja: - Nigdy nie myślałem o kontuzjach. Miałem to szczęście, że zawsze omijały mnie. Niestety, w Ostródzie doznałem prawobocznej przepukliny kręgosłupa. Nie trenuję już od siedmiu miesięcy, a moja przerwa potrwa najprawdopodobniej jeszcze rok. Nie żałuję decyzji o przenosinach do Ostródy. Zdobyłem cenne doświadczenie, dzięki czemu stałem się lepszym zawodnikiem, szkoleniowcem – powiedział zawodnik.
Młody tenisista zdecydował się na powrót do swojego macierzystego klubu w Strzelinie: - Wracam do Granitu. Mamy ambitne cele i chcę pomóc w ich realizacji. Nie jest tajemnicą, że liczymy na powrót do drugiej ligi. Stawiać będziemy na naszych młodych zawodników. Ja na razie wspierać będę klub w roli trenera, a gdy zdrowie pozwoli, to wrócę do treningów. Chciałbym jeszcze kiedyś spróbować swoich sił w pierwszej lidze, ale na razie najważniejszy jest powrót do zdrowia. Co będzie w przyszłości, czas pokaże – dodał Dariusz Burger.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij