Czwórka zawodników Stowarzyszenia sportowego Hałas Team wzięła udział w XII Mistrzostwach Ząbkowic Śląskich w Wyciskaniu Sztangi Leżąc. Wszyscy nasi sportowcy poprawili swoje rekordy życiowe, a na podium stawali Małgorzata Hałas-Koralewska oraz Krzysztof Janaszkiewicz. Na pomoście zadebiutowała Kamila Hałas, która była piąta.
Coraz większa ilość zawodników Hałas Teamu bierze udział w zawodach. Tym razem sportowcy wystartowali w Mistrzostwach Ząbkowic Śląskich, które odbyły się w piątek, 1 maja. W kategorii kobiet bezkonkurencyjna okazała się Małgorzata Hałas-Koralewska, która ustanowiła swój nowy rekord życiowy – 122,5 kg. Gosia aż o 50 kg wyprzedziła kolejną zawodniczkę(!) W tej samej kategorii wystąpiła Kamila Hałas, która od niedawna rozpoczęła treningi. Nowa zawodniczka zajęła dobre, piąte miejsce z wynikiem 40 kg. – Cieszę się, że poprawiłam swój rekord życiowy. Mam jeszcze nad czym pracować, ponieważ w odbywających się właśnie w Meksyku Americas Open Championships IPC Amalia Perez ustanowiła nowy rekord świata w kategorii wagowej do 61 kg. teraz rekord świata wynosi 132,5 kg. Daje mi to jeszcze większą motywację do ciężkich treningów, ponieważ każdy sportowiec chce być najlepszy we wszystkich federacjach. W Ząbkowicach Śląskich na pomoście zadebiutowała Kamila Hałas. Odbyła z nami dopiero kilka treningów, ale pokazała ogromne serce do walki i poprawiła swój rekord życiowy – mówiła sztangistka ze Strzelina Małgorzata Hałas-Koralewska.
Oprócz kobiet, w Ząbkowicach Śląskich rywalizowali także mężczyźni. W kategorii juniorów szóstą lokatę wywalczył Hubert Raba, który uzyskał 70 kg. Świetny rezultat w kategorii osób niepełnosprawnych uzyskał Krzysztof Janaszkiewicz – 175 kg! Krzysztof ostatecznie zajął drugie miejsce na podium. Gratulujemy wszystkim nowych rekordów życiowych i trzymamy kciuki za kolejne sukcesy.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij