Na czeskim torze Motokary Hodonin rozegrano zawody CRKC – Czech Rental Kart Championship, które przyciągnęły czołówkę kierowców kartingowych.
Wśród nich znalazł się reprezentant gminy Strzelin – Kuba Dwernicki, który zaprezentował się znakomicie i wrócił do domu z dwoma prestiżowymi tytułami. Kuba został Mistrzem Czech w kategorii Junior U18, a dodatkowo w klasyfikacji generalnej wszystkich zawodników uplasował się na drugim miejscu, sięgając po tytuł Wicemistrza Czech! Młody kierowca od początku prezentował świetną formę. – Wyjeżdżając do Hodonina czułem, że mogę się dobrze zaprezentować podczas tegorocznych mistrzostw. Czasy uzyskiwane podczas treningów potwierdzały to – powiedział po zawodach Kuba. W eliminacjach był w znakomitej dyspozycji, czterokrotnie stając na podium. Do półfinału awansował z ósmej pozycji, ale to właśnie ten wyścig okazał się jego popisem. – Wyścig półfinałowy był chyba najlepszy w moim wykonaniu. Pewne zwycięstwo przesunęło mnie w klasyfikacji generalnej na pozycję numer dwa – relacjonował. W wielkim finale, poprzedzonym tzw. superqualem, Kuba startował z drugiej pozycji. Choć nie udało mu się obronić pozycji przed zgranym atakiem zespołu BlueStar Racing Team, zakończył wyścig na czwartym miejscu, co dało mu miejsce na podium w klasyfikacji generalnej mistrzostw. – Bardzo się cieszę z tych osiągnięć i z wielu nowych znajomości. Dziękuję za okazaną mi sympatię, wsparcie i kibicowanie. To było bardzo miłe – podsumował Dwernicki.
UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij