Michał Masłowski to jeden z najwybitniejszych piłkarzy w historii powiatu strzelińskiego. To pierwszy zawodnik z naszego regionu, który zadebiutował w seniorskiej reprezentacji Polski. 36-letni zawodnik zdecydował się zakończyć karierę. Teraz w Strzelinie prowadzi treningi indywidualne.
– Ciężko jest mi się rozstać z zawodową piłką nożną, szczególnie kiedy poświęciłem na to całe swoje życie. Nie jest to dla mnie łatwe, lecz staram się być blisko piłki i chcę podzielić się swoim doświadczeniem z dziećmi i młodzieżą – mówi Michał Masłowski. – Poprzez treningi indywidualne chcę pomóc w koordynacji, wzmocnieniu ciała i nauczyć gry w piłkę nożną. Przede wszystkim jakakolwiek aktywność poprawi nasze samopoczucie i zdrowie. Sport to piękne emocje, które stają się nałogiem – dodaje.
Michał zaczął swoją przygodę z piłką w Strzeliniance. Występował także w Zielonych Łagiewniki oraz Lechii Dzierżoniów, z której trafił do Zawiszy Bydgoszcz. Później występował w Ekstraklasie w barwach Legii Warszawa oraz Zagłębia Sosnowiec. Ma za sobą również grę w Chorwacji w zespole HNK Gorica. Ostatnio występował w czwartej lidze w zespole Mazovii Mińsk Mazowiecki. W piłkarskim CV wpisane ma także zespoły z Sosnowca oraz Koszalina. 17 grudnia 2013 został powołany na mecze reprezentacji Polski z Norwegią i Mołdawią. Wywalczył m.in.: Mistrzostwo Polski, Puchar Polski i Superpuchar Polski. Występował w rozgrywkach europejskich, a w 2024 roku został wybrany odkryciem Ekstraklasy. Mamy nadzieję, że teraz Michał wyszkoli godnych następców.
Artykuł zamieściliśmy w 13 (1251) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
150
Michał jest mega super kryształ.Na prezydenta