Dobra forma przed Mistrzostwami Polski
W kategorii Apacz siódmy był Maciej Cisek, a debiutująca wśród orlików Martyna Szczepańska była piąta. Po raz pierwszy w kategorii młodzik starszy startowała Aleksandra Łuczak i w Ścinawce Średniej zajęła dziewiątą lokatę. W tej samej grupie wiekowej, ale wśród chłopców, trzecie miejsce zajął Patryk Szczepański. To duży sukces młodego łucznika, który jeszcze w minionym sezonie był młodzikiem. Wśród młodzików Błażej Łuczak wystrzelał brązowy medal, a młodziczki zajęły następujące lokaty: Emilia Olejnik – 7, a Zuzanna Madej – 13. Na zawodach zabrakło trenera Piotra Kuźmińskiego: - Nie mogłem być w Ścinawce Średniej, ponieważ w tym samym czasie byłem z Grzegorzem Gądkiem na Mistrzostwach Polski w Dobczycach. Tym bardziej jestem dumny z moich zawodników, że pod moją nieobecność spisali się znakomicie. Ich rezultaty świetnie rokują przed zbliżającymi się Mistrzostwami Polski juniorów młodszych w Zgierzu (18-19 marca) oraz Mistrzostwami Polski młodzików w Głuchołazach (25-26 marca) – mówił trener strzelińskiej sekcji łuczniczej Piotr Kuźmiński.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij