Udany rok naszej siatkarki
Kamila urodziła się 11 sierpnia 1999 roku. Ma 170 cm wzrostu i jest uczennicą drugiej klasy Liceum Ogólnokształcącego w Strzelinie. Odnosi sukcesy nie tylko w sporcie, ale też w nauce. Jej średnia ocen na koniec I klasy liceum wynosiła 5,06. To uczennica klasy o profilu biologiczno-chemicznym. - W trakcie swojego życia miałam wiele pasji: jeździłam konno, tańczyłam, w szkole podstawowej zaczęłam grać w siatkówkę i trenuję ją do dziś. Bardzo lubię moją drużynę, czyli strzelińskie Tygrysy – mówiła siatkarka ze Strzelina Kamila Żołądek.
O swojej córce opowiedział nam tato Kamili. - Jest ambitna, uczynna, lubiąca wyzwania i rywalizację, przez co od najmłodszych lat jest związana ze sportem. Treningi i grę w siatkówkę potrafi pogodzić z nauką – powiedział tato Kamili. Zawodniczka obecnie występuje w drużynie juniorek, z którą rywalizuje o medale mistrzostw Dolnego Śląska. Często wybierana jest na MVP spotkania, czyli uznawana przez sędziów za najlepszą zawodniczkę pojedynku. Kamila największe sukcesy odnosi jednak w siatkówce plażowej, w której od kilku lat znajduje się w ścisłej, krajowej czołówce. W roku 2014 razem z Wiktorią Rabą zajęły IV miejsce na mistrzostwach Polski młodziczek. -Byliśmy wówczas pewni, że obie powalczą w finale o złoto, ale, niestety, przez moment nieuwagi lub pech Kamila po półfinale wylądowała z ręką w gipsie – mówił trener Tygrysów Zdzisław Maceluch. W 2015 roku para Raba-Żołądek wywalczyła siódme miejsce podczas mistrzostw Polski kadetek oraz juniorek. Jeszcze lepszy dla Kamili był mijający, 2016 rok. Wreszcie wywalczyły wymarzone medale na Ogólnopolskiej Olimpiadzie Młodzieży i Mistrzostwach Polski w kategorii kadetek. Kamila grała w parze z rok młodszą koleżanką klubową Barbarą Wilk i wywalczyły trzecie miejsce na podium.
- Znam Kamilę bardzo długo i mogę powiedzieć, że jest strasznie uparta. Jeśli jej na czymś zależy, to mocno w to brnie. Przyjaźnimy się od małego i traktujemy się jak siostry, więc oczywiście też razem zaczęłyśmy swoją przygodę z siatkówką plażową, którą obie uwielbiamy do dziś.Kamila lubi też pomagać innym – mówiła Wiktoria Raba, która z Kamilą odnosiła sukcesy w siatkówce plażowej. Bardzo dobrą opinię o swojej zawodniczce mają trenerzy Tygrysów - Tak pracowite i ambitne zawodniczki zdarzają się bardzo rzadko. Pomimo przeciwności losu, walczy zawsze do końca. Wytrwała i ambitna.
Jej dobra postawa w 2016 roku zaowocowała nominacją do plebiscytu na najlepszego sportowca Dolnego Śląska.Żeby głosować na Kamilę, wystarczy wysłać SMS na nr 72355 o treści GWS.261 (koszt jednej wiadomości to 2,46 zł z VAT).

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij