Kaleta obronił mistrzowski tytuł
Organizatorami mistrzostw Polski byli dwaj mieszkańcy Jaworzna: Paweł Nowak oraz Michał Jałowiecki. - Był to ich organizacyjny debiut, ale muszę przyznać, że całkiem udany – mówi strzeliński zawodnik, Rafał Kaleta. Strzelin reprezentowali Tomasz Ostrowski, Rafał Kaleta oraz Kinga Gwóźdź. Niestety, Kinga była jedyną kobietą na zawodach, w związku z czym konkurencja Women Freestyle nie została rozegrana. Tomasz zajął czwarte miejsce w konkurencji Big One i siódme w Rutynach, czyli występach choreograficznych do muzyki.
Trzy medale Rafała
Lepiej zaprezentował się Rafał Kaleta, który trzeci raz z rzędu obronił tytuł mistrza Polski w Big One. Wywalczył także jeszcze jedno złoto w konkurencji Sick 3 (trzech jak najtrudniejszych tricków), a także srebro w Request Contest i brąz w Circle Contest. - Jestem zadowolony z tego startu, gdyż to jeden z moich lepszych występów na mistrzostwach Polski. Ponadto udało mi się podtrzymać dobrą passę z mistrzostw świata i zdobyć kilka medali. To prawdopodobnie przedostatnie zawody w tym roku, ale już mogę powiedzieć, że był to udany sezon. Z każdej imprezy przywiozłem przynajmniej dwa medale. Oczywiście, najbardziej cieszą te trzy srebra mistrzostw świata oraz złota z mistrzostw Polski. Obawiałem się trochę o swoją formę gdyż w czasie Mistrzostw Świata w Trnavie nabawiłem się kontuzji ścięgna achillesa, w związku z czym musiałem zrobić sobie przerwę, żeby odpocząć. Na szczęście, z pomocą przyszli mi pracownicy Fizjomedu, którzy przywrócili mnie do pełnej sprawności, za co bardzo dziękuję – dodaje Rafał.
Strzelińscy zawodnicy chwalili organizację imprezy. Uczestnicy mieli zapewnione dwa posiłki, wodę, nagrody za podium oraz pamiątkową koszulkę. Ponadto w czasie imprezy odbyło się kilka interesujących pokazów, m.in.: tańca breakdance, jujitsu.
CZYTAJ ten artykuł w całości. Dostępny tutaj

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
RE: Kaleta obronił mistrzowski tytuł
A Michałek O./Radny/ woli skakać po dachach samochodów i mówić że nic mnie mnie zrobicie bo mam immunitet/przyp.radnego gminnego/.