10 września w Bielawie odbyła się Amatorska Liga MMA. Podczas największych zawodów MMA w Polsce odbył się również turniej BJJ NO GI. Zawodniczki i zawodnicy rywalizowali w turniejach Senior BJJ No Gi z podziałem na: Białe, Niebieskie, Kolorowe, Junior MMA, Kobiet MMA OFS, Senior MMA, Full Contact MMA, Turniej Pierwszy krok MMA. Do rywalizacji przystąpiło ponad 80 osób.
W formule MMA kobiet Strzelin reprezentowała Martyna Ciaskowska. Nasza zawodniczka zajęła trzecie miejsce. Martyna mogła zająć jeszcze lepszą lokatę, ale przegrała swój pojedynek w parterze. Co ciekawe, Ciaskowska świetnie radziła sobie w stójce, wydawało się, że kontroluje przebieg walki, ale to ostatecznie rywalka świętowała sukces. W kategorii senior ograniczona formuła 77 kg startował Mateusz Jaźwiec, ale przegrał swój pierwszy bój. Jeszcze lepiej Boi Team Strzelin zaprezentował się w turnieju BJJ NO GI. Martyna Ciaskowska wywalczyła brąz. Trzecie miejsce na podium wywalczył także Damian Firgang w rywalizacji „niebieskich pasów”. Srebrne medale zdobyli: Jakub Górnicki (kategoria do 93 kg, niebieskie pasy) oraz Andrzej Sikorski (77 kg, białe pasy). Kibice najbardziej emocjonowali się rywalizacją w kategorii open. Wśród kobiet trzecią lokatę zajęła Martyna Ciaskowka, która ambitnie walczyła do samego końca. Nie chciała się poddać nawet w sytuacji, gdy wydawało się, że rywalka zakończy walkę poddaniem. Świetny start zaliczył trener strzelińskiej sekcji Paweł Pukalski-Pukała, który startował w kategorii open. – To był mój pierwszy start od dwóch lat. Przez ten czas zmagałem się z kontuzją kolana. W Bielawie dość wysoko wygrywałem swoje walki i przegrałem dopiero w finale. Trzeba podkreślić bardzo dobrą organizację zawodów. Organizatorzy zadbali nawet o nagrodę finansową w kategorii open: zwycięzca otrzymał 500 zł, ja za drugie miejsce dostałem 300 zł, a trzecie 200zł – mówił Paweł Pukalski-Pukała. Teraz zawodnicy Boi Team -u szykują formę na mistrzostw Polski jiu-jitsu NO GI, które odbędą się w Luboniu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij