W sierpniu ubiegłego roku przeprowadzono drugą edycję amatorskiego Rajdu Strzelca. To otwarta impreza skierowana do wszystkich kierowców, którzy nie mają żadnych licencji sportowych. Rajd z trzema zróżnicowanymi odcinkami specjalnymi cieszył się bardzo dużą popularnością. Wzięło w nim udział 75 załóg. Pomysłodawc
ą i współorganizatorem rajdu jest Jarosław Pawlik. Niestety, w tym roku Rajdu Strzelca nie będzie. – Przebywam za granicą i nie mam czasu, żeby podjąć się organizacji trzeciej edycji „Strzelca” – zaczyna Jarosław Pawlik. – Na początku roku miałem jeszcze nadzieję, że uda się to zrobić, ale dzisiaj wiem, że nie będzie to możliwe. Muszę odpuścić, choć bardzo tego nie chcę – dodaje. Organizator podkreśla, że na załatwienie wszelkich formalności potrzeba co najmniej sześciu tygodni. – To zbyt wiele. W tym czasie trzeba zająć się licznymi spotkaniami z przedstawicielami samorządów, służbami (w tym policją, strażą pożarną), sponsorami. Do tego dochodzą jeszcze mapy, plany zabezpieczenia, projekt organizacji ruchu oraz wiele innych spraw, które wymagają sporego nakładu sił i czasu – tłumaczy. W organizację włączała się Grupa Walim Rajdowy, ale, jak zaznacza Pawlik, odległość od Strzelinem i życie zawodowe jej członków powodowały, że większość spraw musiał załatwiać na miejscu sam. Organizator przekazał także dobrą wiadomość. – Obiecuję, że druga edycja Rajdu Strzelca nie była ostatnią...CZYTAJ ten artykuł w całości. Dostępny tutaj

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
Rynek
Jarek. powiedziała : I zapomniałeś dodać, że jest dużo konfidentów,RE: W tym roku nie będzie Rajdu Strzelca
Rajdy są organizowane nocami i dniami na rynku niekiedy. Dobrze że jest monitoring to takich rajdowców łatwo zidentyfikować i ukarać. I mam nadzieję że tak jest za każdym razem .