Augustyn opuszcza „Serca”
W sezonie 2015/2016 28-latek wystąpił w 27 meczach drużyny z Edynburga, która ukończyła rozgrywki na trzecim miejscu i wywalczyła awans do Ligi Europy. Błażej szybko zdobył zaufanie kibiców oraz kolegów z klubu, a w kilku meczach zakładał nawet opaskę kapitańską. Heart of Midlothian to już siódmy klub w seniorskiej karierze Augustyna. Wcześniej był związany z BoltonemWanderers, Legią Warszawa, Rimini, Catanią, Vicenzą i Górnikiem Zabrze. Pierwsze piłkarskie kroki stawiał w Strzelinie. Trwają spekulacje, gdzie Błażej będzie występować w sezonie 2016/2017. O kolejnych krokach w jego karierze będziemy informować na bieżąco.
- Wszystkie, dobrze rzeczy kiedyś się kończą. Wspaniałym doświadczeniem była gra dla „Serc” i rywalizacja w szkockiej ekstraklasie. Zaszczytem było dla mnie noszenie koszulki Heart of Midlothian. Chcę podziękować wszystkim za wspaniale spędzony czas oraz wsparcie, które otrzymałem w minionym, fantastycznym sezonie – mówił wychowanek Strzelinianki Błażej Augustyn.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij