Siatkarze zakończyli sezon
W sobotę, 16 kwietnia, ostatni mecz ligowy w sezonie 2015/2016 rozegrali siatkarze Fizjomedu Tygrysy Strzelin. Na koniec strzelińscy siatkarze mierzyli się z KS-em Sudety z Kamiennej Góry. Faworytem pojedynku była ekipa gości, która okazała się nieznacznie lepsza w dwóch pierwszych setach: 21:25, 22:25. To były wyrównane pojedynki, jednak rywale zachowali więcej „zimnej krwi” w kluczowych momentach. Gospodarze szybko wyciągnęli wnioski i w trzeciej odsłonie całkowicie zdominowali Sudety. Rywale nie potrafili powstrzymać precyzyjnych ataków i popełniali wiele błędów własnych, czego efektem było wysokie zwycięstwo Tygrysów 25:15. Fizjomed był na fali i w kolejnym secie szybko zaznaczył swoją przewagę, której nie oddał do końca partii zakończonej wynikiem 25:20. Konieczne było rozegranie decydującego, piątego seta. Gra toczyła się punkt za punkt, jednak więcej sił zachowali rywale, którzy zwyciężyli 15:12, a w całym spotkaniu 3:2. Pomimo porażki, Tygrysy mogą chodzić z podniesionymi głowami. Podopieczni Zdzisława Macelucha stworzyli świetne widowisko i ambitnie walczyli z wymagającym rywalem.
- Zagraliśmy jeden z lepszych meczów w tym sezonie. Myślę, że pokazaliśmy pazur i charakter. Przegrywaliśmy już 0:2, ale potrafiliśmy się podnieść i wyrównać stan rywalizacji – mówił kapitan Tygrysów, Grzegorz Świrski. - Niestety w piątym, decydującym secie nieznacznie przegraliśmy. Każdy w tym meczu dołożył swoją cegiełkę do dobrego wyniku. Mateusz Płaneta świetnie radził sobie w ataku, ja odrzucałem rywali od siatki mocną zagrywką, a Bartek Malinowski dał dobrą zmianę na rozegraniu. Należy też wyróżnić Kubę Mikołajczyka, który „trzymał” przyjęcie i konsekwentnie kończył ataki. Po raz kolejny Patryk Cichowski pokazał na środku siatki, że jest w „gazie” – dodał po spotkaniu z Sudetami.
Strzelińscy zawodnicy serdecznie dziękują kibicom za wspaniały doping, który motywował ich do jeszcze lepszej gry. – Dziękuję chłopakom za ten sezon i za wszystkie chwile spędzone na boisku i treningach. Stworzyliśmy zgraną ekipę i jestem dumny, że mogłem być jej kapitanem. Sezon nie ułożył się po naszej myśli, jednak mieliśmy też swoje sukcesy. Pokonaliśmy Gwardię Wrocław i wywalczyliśmy Mistrzostwo Dolnego Śląska w kategorii LZS-ów. Dziękujemy wszystkim osobom i firmom, które nas wspierały, a dyrekcji strzelińskiego LO i Gimnazjum nr 2 za udostępnianie sali na mecze oraz treningi – podsumowałGrzegorz Świrski.
Tygrysy zakończyły sezon na czternastym miejscu w tabeli końcowej trzeciej ligi. Po mistrzostwo sięgnęli siatkarze z Bierutowa, którzy na podium wyprzedzili Bolesławiec oraz Ożarów.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij