We francuskim Metz odbyły się kartingowe międzynarodowe Mistrzostwa Francji – French Rental Kart Championship 2025. Gminę Strzelin reprezentował niezawodny Kuba Dwernicki.
– Jechałem do Metz ze swoimi marzeniami i nadziejami. Wiedziałem też, że będzie to bardzo trudna impreza dla mnie. Kompletnie nie znałem toru. Nigdy się tam nie ścigałem. Do tego na starcie stanęła absolutna europejska czołówka – opowiada Kuba Dwernicki. Nasz zawodnik spisał się doskonale i zameldował się w wielkim finale, w którym startowało szesnastu najlepszych kierowców. – Jeszcze dwa lata temu myślałem o finałach w lokalnych zawodach juniorskich, a teraz ścigałem się z rywalami, którzy mają na swoich kontach tytuły mistrzów świata. To wielki przeskok – dodaje zawodnik z gminy Strzelin. Dwernicki zakończył finał na pozycji trzynastek. – Czy mogło być jeszcze lepiej? Tak, gdybym nie popełnił kilku błędów i miał odrobinę więcej szczęścia. Błędy i brak szczęścia to część tego sportu. Wiem nad czym pracować i mam do tego olbrzymią motywację. Dziękuję wszystkim osobom i sponsorom, którzy mnie wspierają – dodaje Kuba Dwernicki.
Cały artykuł zamieściliśmy w 6 (1243) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij