Daniel Mikołajek ze Strzelina, to jeden z najlepszych zawodnik football freestyle na świecie. Ostatnio informowaliśmy o jego sukcesach podczas Mistrzostw Polski.
Teraz strzeliński Mikołaj wziął udział w prestiżowych zawodach Red Bull Street Style Global Championship, które odbyły się w dniach 6-7 grudnia w Brukseli. Są to najważniejsze zawody w tej widowiskowej dyscyplinie sportowej. Do turnieju zaproszono jedynie dwunastu najlepszych zawodników z całego świata. Polskę reprezentował Daniel Mikołajek.
Czuję się wyróżniony i doceniony, że organizatorzy zaprosili właśnie mnie. Po raz trzeci w karierze wezmę udział w tych zawodach. W 2012 roku rywalizowałem we Włoszech, a cztery lata później w Wielkiej Brytanii. Mam 32 lata i wydaje mi się, że to moje ostatnie zawody Red Bull Street Style. To będą także moje ostatnie zawody w tym roku– mówił przed rywalizacją w Belgi Daniel Mikołajek.
Cały artykuł na ten temat zamieściliśmy w 49 (1187) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Materiał ten, w całości, przeczytasz również na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij