Musiałowska w kadrze Polski
Ostatnio informowaliśmy, że podpisała swój pierwszy profesjonalny kontrakt z WKS-em. Młoda piłkarka ze Strzelina otrzymała powołanie na zgrupowanie kadry Polski do lat 17. Najlepsze polskie piłkarski trenować będą w dniach 14-16 sierpnia w Warszawie. Powołanie otrzymało aż pięć zawodniczek WKS-u. Katarzyna już po raz kolejny będzie miała okazję reprezentować nasz kraj. - Pierwsze powołanie otrzymałam do kadry do lat 16 na turniej w Izraelu, który wygrałyśmy. Rywalizowałyśmy z Izraelem, Grecją oraz Irlandią Północną. Wystąpiłam we wszystkich tych pojedynkach. Później pojechałyśmy na towarzyski dwumecz z Estonią, a w jednym ze spotkań strzeliłam bramkę. Wystąpiłam także w Hiszpanii w Turnieju Eliminacyjnym Mistrzostw Europy, a także w turnieju w Portugali. W Śląsku gram na środku pomocy, a w kadrze Polski na boku obrony – mówiła Katarzyna Musiałowska ze Strzelina.
Na ten temat pisaliśmy w 31 (1169) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Cały artykuł przeczytasz również na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij