Do udziału w tych długodystansowych zawodach pływackich zgłosili się: pływacy amatorzy, triathloniści, osoby uprawiające swimrun, jak i wszyscy miłośnicy pływania. Do Ząbkowic Śląskich pojechała także licznie reprezentacja Swim Dream Team ze Strzelina. Strzelińscy pływacy stanowili blisko jedną trzecią wszystkich uczestników zawodów w Ząbkowicach Śląskich. Dodatkowo najlepszy okazał się Mieszko Palmi-Kukiełko ze Swim Dream Team Strzelin. Strzeliński pływak przepłynął w cztery godziny 16 kilometrów i 600 metrów! Odebrał zasłużony puchar za pierwsze miejsce. Pozostałe wyniki pływaków Swim Dream Team Strzelin: Wojciech Mroczko 10150 m, Aleksandra Kaczmarek 9000 m, Łukasz Cygal 8250 m, Diana Palmi-Kukiełko 7500 m, Krzysztof Kaczmarek 7500 m, Zbigniew Woszczak 6850 m, Szczepan Lesiński 6550 m, Anna Wiatrowska 5200 m. Serdecznie gratulujemy!
Na ten temat pisaliśmy w 14 (1152) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
RE: Nocny sukces pływaków ze Strzelina
wcięło mój wpis. tłumaczyłem tylko różnice pomiędzy grzybem strawnym a niestrawnym. tłumaczyłem tylko zasady budowania monarchii. tłumaczyłem tylko jedną z zasad działania narcysty.