Były to otwarte Mistrzostwa Austrii, więc oprócz Austriaków mogli brać udział także zawodnicy z innych krajów. Do rywalizacji przystąpił nawet jeden Amerykanin – opowiada Rafał. Rozegrano trzy konkurencje footbagu, czyli popularnej zośki, Battles, Request Contest i Sick 3. - W Battles przegrałem pojedynek z późniejszym mistrzem Austrii Alexem Trennerem, w Request uplasowałem się tuż za podium, a w Sick 3 byłem tym razem
trzeci i wywalczyłem brązowy medal – mówił. Polacy zdobyli łącznie siedem z dziewięciu medali. - Jak zwykle znaleźliśmy chwilę na zwiedzanie miasta. Zobaczyliśmy między innymi katedrę oraz pałac Schonbrunn. Skorzystaliśmy także z ładnej pogody i wylegiwaliśmy się nad pięknym, modrym Dunajem. Najprawdopodobniej moim ostatnim startem w tym roku będą Mistrzostwa Czech w Brnie 10 i 11 listopada. Liczę na doping i trzymanie kciuków za kolejne sukcesy – dodał zawodnik ze Strzelina.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij