- Lublin to piękne miasto z fajnym klimatem, ale podróż do niego ze Strzelina jest dość długa. Niestety w Strzelinie w zośkę gram tylko ja, więc na mistrzostwa Polski wybrałem się z żoną i grupą znajomych z Wrocławia. Wśród nich był Arkadiusz Stanek, z którym tworzymy grupę Bag Brothers, zajmującą się pokazami, warsztatami i propagowaniem footbagu – mówił Rafał Kaleta, strzeliński zawodnik. Intensywne przygotowania do rywalizacji z krajową czołówką trwały miesiąc, ale Rafał trenuje regularnie trzy razy w tygodniu. Wysiłki przyniosły efekt w postaci trzech medali!

- Zdobyłem brąz w konkurencji Footbag Golf, złoto w konkurencji Dwa Kwadraty i po raz czwarty z rzędu złoto w konkurencji Big One, polegającej na wykonaniu jak najtrudniejszego tricku. Czuję jednak pewien niedosyt, gdyż mogłem przywieźć z Lublina jeszcze dwa medale w konkurencji Sick 3 i Battle –powiedział Rafał Kaleta.- Wygrane cieszą, a z przegranych trzeba wyciągnąć wnioski i trenować mocniej. Na szczęście w konkurencji Battle wygrał Arek, tym samym ratując honor Bag Brothers. Łącznie zdobyliśmy siedem medali, więc nie były to dla nas stracone mistrzostwa – dodał zawodnik.
Cały artykuł dostępny jest tutaj

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij