Życzkowski obronił tytuł mistrza Europy
Zawodnik Strzelca Strzelin w Szwecji bronił tytułu mistrza Europy, który wywalczył przed rokiem w Azerbejdżanie. Mirosław Życzkowski do Halmstad wyjechał już w piątek, 11 sierpnia, by po tygodniu wrócić do swojego miasta z dwoma złotymi medalami. Nie była to jednak szybka i przyjemna podróż. – Cieszę się, że dzięki sponsorom mogłem pojechać do Szwecji. Wsparcie otrzymałem m.in. z gminy Strzelin. Wszystkim bardzo dziękuję za wsparcie – mówił Mirosław Życzkowski. – Do Halmstad pojechałem sam samochodem. Niestety, podróż nie była łatwa. Do samego Świnoujścia jechałem jedenaście godzin, później siedem godzin płynąłem promem i w Szwecji musiałem pokonać kolejne 250 km. Łącznie, w obie strony, pokonałem ok. 1700 km – dodaje zawodnik Strzelca. Halmstad położony jest na skrzyżowaniu średniowiecznych szlaków handlowych, ale nasz sztangista nie pojechał tam na wycieczkę turystyczną, tylko żeby zmierzyć się z najlepszymi rywalami ze Starego Kontynentu.
Więcej w wydaniu papierowym

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
RE: Życzkowski obronił tytuł mistrza Europy
Ulica s spajker powiedziała : Ulica spajkera mogłaby powstać ;-)Zuzia
Brawo Ty Tato!Jesteś wielki!Nik Ci nie dorówna!RE: Życzkowski obronił tytuł mistrza Europy
MAŁY ALE BYKRE: Życzkowski obronił tytuł mistrza Europy
życzkowski-mistrz europy, hałas- olimpijka. czy jest w strzelinie ulica, plac albo chociażby skwer życzkowskiego albo hałas? jest ulica okulickiego. kim był okulicki? był kiedyś w strzelinie? rząd londyński wysłał go do polski aby powstrzymywał wybuch powstania a on wybuch powstania spowodował. zginęło 200 tys osób i zniknęła duża stolica dużego kraju. nikt nie pamięta nazwisk 200 tys ofiar powstania ale sam podżegacz do masowego mordu jest znany z bohaterstwa aczkolwiek sam w powstaniu nie zginął, siebie oszczędzał ale innych już nie. dlaczego taki szkodnik ma swoją ulicę a wyjątkowi strzelinianie nie mają swojej ulicy albo chociażby kawałka kamienia ze swoim nazwiskiem? czy strzelin to filia rządu londyńskiego? ulica piłsudskiego jest w każdej wiosce aczkolwiek piłudski w każdej wiosce nie był. czym różni się strzelin od innej miejscowości? nazwami ulic na pewno nie. jest repertuar 20 nazwisk na całą polskę. w ramach tych standardowych nazwisk nie ma mistrzów europy ani olimpijczyków. dlaczego? czym strzelin chce się pochwalić i odróżnić od innych miejscowości?