W środę, 14 czerwca ze strzelińskimi bokserami spotkał się pięściarz zawodowy wagi ciężkiej, jeden z najpopularniejszych sportowców w naszym kraju – Tomasz Adamek. W spotkaniu udział wzięło blisko 40 osób. Przyjazd Adamka do Strzelina był dużym wydarzeniem, ponieważ zawodnik przygotowuje się do prestiżowej gali Polsat Boxing Night i ma bardzo napięty plan treningowy. – Spotkanie z pięściarzami w Strzelinie było wyjątkiem. Jestem w decydującej fazie okresu przygotowawczego, w pełni skupiam się na walce i nie mam zbyt wiele czasu. Ciężko trenuję, żeby jak najlepiej przygotować się do walki i wygrać w dobrym stylu – mówił Tomasz Adamek. 24 czerwca w Ergo Arenie w Gdańsku na 7. gali Polsat Boxing Night w ringu wystąpią polscy mistrzowie świata i Europy, a także najciekawsi przedstawiciele młodego pokolenia pięściarstwa. W walce wieczoru były mistrz świata w wadze półciężkiej i junior ciężkiej Tomasz Adamek skrzyżuje rękawice z australijskim królem nokautu Solomonem Haumono.
Na spotkaniu z Tomaszem Adamkiem w Strzelinie kibice mogli zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie i zdobyć autograf. Można też było zamienić kilka zdań z mistrzem oraz jego trenerem od przygotowania fizycznego Jakubem Chyckim. - Cieszę się, że w Polsce wraca moda na boks. Trzeba tę dyscyplinę promować. Mam nadzieję, że po nas będą jeszcze więksi mistrzowie, czego życzę wszystkim z całego serca – powiedział Tomasz Adamek.
Wywiad z Tomaszem Adamkiem już niebawem.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij